Макаронні вироби є одним з найважливіших продуктів харчування, в якому присутні всі необхідні для життєдіяльності людини компоненти. У макаронних виробах звичайно міститься 10-12 % білка, 0,9-11 % жирів, 70-75 % вуглеводнів, а також велика кількість кальцію, калію, фосфору, заліза і вітамінів групи В (В1, В9, В2) і PP.
Як відомо, звичайні макаронні вироби являють собою харчовий продукт, отриманий в результаті висушування до 13 %-ої остаточної вологості і нижче відформованого тіста з пшеничної муки і води (на підставі державного стандарту ДОСТ 875-92).
На жаль, ці макаронні вироби мають недостатню біологічну цінність, якість готових макаронних виробів та їх варильні властивості не задовольняють вимоги споживача.
Як і раніше, на даний час виробники макаронних виробів знаходяться у пошуках створення нових макаронних виробів. Найбільш якісні вироби виготовляються із застосуванням муки з твердих сортів пшениці, однак існує і значно розповсюджено виробництво цих виробів із застосуванням муки з м’яких сортів пшениці. В останньому випадку, з метою покращення якісних характеристик макаронних виробів, застосовуються різноманітні домішки та зміни у технологічні режими виробництва. При цьому головною проблемою є отримання якісного макаронного продукту.
В основі корисної моделі, ми розробити рецептуру виготовлення макаронних виробів на основі меланжу перепелиних яєць, спецій та пряних трав, отримали смачний і поживний харчовий продукт з високим вмістом вітамінів та мінералів та тривалим терміном зберігання.
Рецепт на основі перепелиних яєць, якій включає борошно, меланж перепелиних яєць та спеції, прянні трави.
У склад муки (пшеничної) є такі біологічно активні речовини, як білки, жири, вуглеводи, харчові волокна, сахариди, крохмаль, вітаміни В1, В2, В3, В6, В9, Е, Н, РР, мінерали: калій, магній, натрій, залізо, сірка, фосфор, хлор, кремній, цинк, алюміній, йод, марганець, мідь, молібден, нікель, фтор та кобальт.
Провівши порівняльний аналіз яєць перепілок із уп’ятеро більшими за розмірами курячими, дізнаємося, що вітаміну А перепелині яйця містять у 2,5 разу більше, вітаміну В1 — майже втричі, вітаміну В2 — у два рази, а вміст фосфору та калію у них вищий уп’ятеро. Ще одна їх перевага — вміст незамінних амінокислот, таких як треонін, тирозин, гліцин, лізин, гістидин.
Крім того перепелині яйця містять ліпіди, насичені жирні кислоти, поліненасичені та мононенасичені жирні кислоти, холестерол, лецитин та вітамін D, вітамін С, вітаміни В6, В12, кальцій, магній залізо.
Яйця перепілок чудово нормалізують тиск, сприяють виведенню з організму радіоактивних речовин, значно підвищують стійкість до шкідливих випромінювань. Їх вітамінний склад помітно покращує стан ослаблених бронхіальною астмою, хронічною пневмонією хворих. Помічні вони й для тих, хто страждає від розладів нервової системи. Також цей продукт показаний при туберкульозній інтоксикації. Вони безпечні для алергіків, піднімають імунітет, особливо у вірусний період. Хвороби очей лікуються лікарськими препаратами, основою яких є саме перепелине яйце.
Врахувавши всі описані вище переваги перепелиних яєць, а також, додаючи до створюваного продукту родзинку традиційного для українців рецепту домашньої лапші, яка готувалася виключно з муки білої пшеничної вищого гатунку і яєць , експериментальним шляхом було встановлено, що найсмачніші макарони отримують при додаванні меланжу перепелиних яєць.
Наші макаронні вироби не розварюються, не липнуть, мають гладку блискучу поверхню, приємний молочно вершковий з жовтим відтінком колір, і приємний смак якій підсилюються за рахунок додавання перепелиних яєць.
Ми пропонуємо Вам 6 різновидів макаронних виробів Фермерського Господарства «Миколай» , які мають відмінну якість, приємний смак та швидкі в приготуванні.